Afdeling Kind en Jeugd

Op de kinderafdeling van het Alrijne Ziekenhuis worden kinderen t/m 17 jaar opgenomen om een behandeling te ondergaan. Ook komen er kinderen voor een dagbehandeling. Deze kinderen komen voor een onderzoek en/of operatie en gaan aan het eind van de dag weer naar huis.

Pasgeborenen

Soms blijkt tijdens de zwangerschap al dat uw baby na de bevalling opgenomen moet worden. Wanneer uw baby te vroeg geboren of ziek is, wordt hij of zij opgenomen op de afdeling Moeder en kind. De afdeling bevindt zich op de 4e verdieping locatie Leiderdorp. De afdeling beschikt over een couveusekamer en drie couveusesuites.

Over deze afdeling kunt u meer lezen onder het kopje Moeder- en Kind centrum.

Veelgestelde vragen

  • Verwijsbrief van de huisarts (eerste bezoek)
  • Legitimatiebewijs
  • Verzekeringspas

Wij willen u erop attent maken dat u altijd het legitimatiebewijs en verzekeringsbewijs van uw kind mee moet nemen. Een kind moet, hoe jong ook, een eigen identiteitsbewijs hebben. De identificatieplicht voor de zorg geldt vanaf de geboorte. Dit is vastgesteld in de zorgverzekeringswet (Zvw).

Extra meenemen voor kinderen t/m 4 jaar

  • Groeibroekje van het consultatiebureau
  • Doek/cape
  • Voeding
  • Luiers

Na verwijzing van uw huisarts of specialist komt u met uw kind op de polikliniek Kind & Jeugd. Bij ieder bezoek wordt uw kind voorafgaand aan het onderzoek gemeten en gewogen door de doktersassistente.

Wanneer uw kind voor de eerste keer bij de kinderarts komt, wordt uw kind tijdens dit onderzoek eerst door een co-assistent of een arts-assistent gezien en daarna door de kinderarts. Een co-assistent is een arts in opleiding, een arts-assistent is een afgestudeerd arts. Uw kind krijgt een vaste kinderarts toegewezen.

Wanneer uw kind bij de kinderarts komt, voert de arts een gesprek met u en uw kind. Ook wordt uw kind lichamelijk onderzocht. Daarnaast maakt de kinderarts, indien nodig, gebruik van verschillende specialismen binnen Alrijne Ziekenhuis. Uw kind kan bijvoorbeeld doorverwezen worden naar de afdeling Radiologie voor röntgenfoto’s. Of bloed en urine kunnen nodig zijn voor onderzoek. Op basis van het onderzoek wordt de diagnose gesteld. Vervolgens besluit de arts samen met u en uw kind, welke behandeling mogelijk is.

Zie ook: Folders