Moeder- en Kindcentrum

In het Moeder- en Kindcentrum van Alrijne Leiderdorp krijgen u en uw baby optimale medische en verpleegkundige zorg rond de bevalling en geboorte. Moeder- en Kindcentrum en afdeling Kind en Jeugd werken samen in de zorg rondom uw pasgeboren kind. Indien uw kind op de couveusekamer ligt kunt u op elk moment van de dag contact opnemen om te vragen hoe het met uw baby gaat.

Het Moeder- en Kindcentrum bevindt zich op de vierde etage. De afdeling bestaat uit verschillende specialismen die onderling samenwerken: Kindergeneeskunde en Verloskunde.

Jochem Myjer ambassadeur van Moeder- en Kindcentrum

De Leidse komiek (en kinderboekenschrijver) Jochem Myjer is de ambassadeur van het Moeder- en Kindcentrum van Alrijne Ziekenhuis. Hij heeft zijn naam en gezicht verbonden aan dit centrum met onder meer de Kind- en Jeugdafdeling en de afdeling Verloskunde.

Jochem Myjer

Jochem Myjer heeft zijn naam heel bewust verbonden aan het Moeder- en Kindcentrum van Alrijne Ziekenhuis: “Ik voel mij als Leienaar zeer verbonden met de Alrijne Ziekenhuizen omdat mijn beide kinderen er geboren zijn. Als kind is het absoluut niet leuk om in een ziekenhuis te verblijven en dat geldt zeker ook voor de moeder, vader, partner en andere gezinsleden. Daarom is het zó belangrijk dat het Moeder- en Kindcentrum er is: hier wordt een zo huiselijk mogelijke sfeer gecreëerd waardoor het ziekenhuisbezoek wat minder heftig wordt. Ik ben ontzettend trots op het ambassadeurschap en zal de komende jaren waar mogelijk mijn steentje bijdragen.”

Wij zijn zeer vereerd met het ambassadeurschap van Jochem Myjer. Hij spreekt ontzettend aan bij jong en oud en hij sluit goed aan bij wat wij willen uitstralen als ziekenhuis zoals gastvrijheid en gezinsgerichtheid. Het feit dat hij voor ons ambassadeur wil zijn, is geweldig. Hij is een heel mooi visitekaartje voor ons Moeder- en Kindcentrum.

Meer informatie vindt u op de website van Alrijne Ziekenhuis, pagina Moeder-en Kindcentrum.