Onderzoeken

Na verwijzing van uw huisarts of specialist komt u met uw kind op de polikliniek Kind & Jeugd. Bij ieder bezoek wordt uw kind voorafgaand aan het onderzoek gemeten en gewogen door de doktersassistente.

Wanneer uw kind voor de eerste keer bij de kinderarts komt, wordt uw kind tijdens dit onderzoek eerst door een co-assistent of een arts-assistent gezien en daarna door de kinderarts. Een co-assistent is een arts in opleiding, een arts-assistent is een afgestudeerd arts. Uw kind krijgt een vaste kinderarts toegewezen.

Wanneer uw kind bij de kinderarts komt, voert de arts een gesprek met u en uw kind. Ook wordt uw kind lichamelijk onderzocht. Daarnaast maakt de kinderarts, indien nodig, gebruik van verschillende specialismen binnen Alrijne Ziekenhuis. Uw kind kan bijvoorbeeld doorverwezen worden naar de afdeling Radiologie voor röntgenfoto’s. Of bloed en urine kunnen nodig zijn voor onderzoek. Op basis van het onderzoek wordt de diagnose gesteld. Vervolgens besluit de arts samen met u en uw kind, welke behandeling mogelijk is.

Zie ook: Folders