Slapen in het ziekenhuis

Je hebt van de dokter gehoord dat je naar het ziekenhuis gaat en dat je zelfs in het ziekenhuis komt slapen. Wij kunnen ons voorstellen dat het spannend is om in het ziekenhuis te blijven omdat je niet weet hoe dat hier gaat. Daarom laten we
jou alvast wat van de afdeling zien.

Je hebt een eigen televisie boven je bed hangen. Als je hulp nodig hebt van een verpleegkundige of als je wat wilt vragen dan kan je de verpleegkundige altijd bellen met het oranje knopje naast je bed.

Wil je graag dat jouw papa of mama bij je blijft slapen, dan mag dat! Ook mogen zij jou wassen en aankleden als het niet zelf lukt.

Wat is er te doen?

De kinderafdeling is de gezelligste afdeling! Er zijn veel kleurtjes en er is een speelkamer. Daar kun je met speelgoed spelen en spelletjes doen. Ook is er een Playstation, een Wii en een laptop. En in het hele ziekenhuis is er gratis WiFi! Waar ga jij mee spelen?

Bezoek

Natuurlijk mogen jouw ouders de hele dag blijven. Ook broers en zussen mogen langskomen tussen 10.00 en 12.00 uur en van 15.00 tot 20.00 uur. Ander bezoek is welkom van 15.00 tot 20.00 uur. (tieners tot 21.00 uur).

Wat neem je mee?

We hebben een lekker zacht bed voor je klaar staan. Het is handig dat je je pyjama, tandenborstel, pantoffels en tandpasta in je koffer doet. Een handdoek en een washandje hebben wij. Neem ook schone kleren mee die jij lekker vindt zitten. En wat heb jij nodig voor je haar?

Vraag aan je ouders of zij nog in jouw koffer doen:

  • medicijnen die je thuis gebruikt
  • andere spullen waar je aan gewend bent
  • en… vergeet je knuffel niet!