KNO-polikliniek

Is er iets aan de hand met je keel, neus of oren dan ga je langs de KNO-afdeling. KNO is de afkorting voor Keel-, Neus- en Oorheelkunde. De KNO-dokter kan je helpen als je bijvoorbeeld last heb van oorontstekingen of je neus- en keelamandelen.

Je neusamandel en je twee keelamandelen vormen samen een onderdeel van een systeem in je lichaam om bacteriën te bestrijden. Met de lucht en met het voedsel komen allerlei bacteriën en virussen je lichaam binnen. Je neus- en keelamandelen bestrijden deze bacteriën en virussen, zodat je lichaam gezond blijft.

Trommelvliesbuisjes

Als je last hebt van een oorontsteking komt er veel vocht in je oor en dit veroorzaakt pijn. Vaak gaat een oorontsteking vanzelf over, maar als dit niet gebeurt krijg je kleine buisjes in je oor. De buisjes zorgen ervoor dat het vocht uit je oor gaat en dat de pijn minder wordt.

Als je buisjes in je oor krijgt heb je vroeg in de ochtend (07.00 uur) een afspraak met de dokter. Na de behandeling ga je naar de Kort Verblijfafdeling om te rusten. Meestal nadat je twee tot vier uur gerust hebt mag je weer naar huis.

Keelamandelen

Als je amandelen de slechte bacteriën niet kunnen tegenhouden, dan raken de amandelen ontstoken. Hierdoor zwellen je amandelen op. Als je last hebt van ontstoken keelamandelen dan heb je pijn bij het slikken, heb je een verhoogde lichaamstemperatuur, ben je moe en heb je niet zoveel trek in eten. Als de medicijnen niet helpen tegen de ontsteking, dan kunnen de amandelen weggehaald worden.

Neusamandelen

Als je last hebt van een ontstoken neusamandel dan zwelt deze op en ben je vaker verkouden. Een ontstoken neusamandel komt vaak ook voor als je last hebt van een oorontsteking (oorpijn en slechthorendheid). Als de medicijnen niet helpen tegen de ontsteking, dan kunnen de amandelen weggehaald worden.

Lees meer over de polikliniek KNO op de website van Alrijne Ziekenhuis.

Red de beer

Dokter Jasper is al jarenlang de baas van de knuffelafdeling van Alrijne Ziekenhuis. De laatste tijd liggen er erg veel zieke beren op deze afdeling. Dokter Jasper heeft niet genoeg tijd om alle beren te helpen. Daarom heeft hij jouw hulp nodig! Klik snel op het plaatje hieronder.