Diabetespolikliniek

Wij hebben een speciale polikliniek voor kinderen met diabetes. Dit noemen wij de diabetespolikliniek. Als je diabetes hebt kom je drie tot vier keer per jaar langs voor controle. Dat is best wel spannend. Maar wist je dat het ook gezellig is?

Tijdens je bezoek aan de diabetespolikliniek ga je naar de kinderarts en de diabetesverpleegkundige. Je praat een half uur samen met de kinderarts en met de kinderdiabetesverpleegkundige. Ook is er 1 x per jaar een psycholoog en een diëtist bij de poli aanwezig. Als de psycholoog of de diëtist op de poli erbij zijn, heb je een gesprek van een half uur samen met de kinderarts en psycholoog. Ook heb je een gesprek met de kinderdiabetesverpleegkundige en diëtist.

Wie van de behandelaars er op de poli zullen zijn staat in de uitnodigingsbrief die je ervoor ontvangt.

 

Kinderdiabetesteam

Om jou en je ouders hierbij zo goed mogelijk te helpen kun je terecht bij het kinderdiabetesteam. Dit team kijkt niet alleen naar je diabetes, maar naar jou in het geheel. Dus bijvoorbeeld hoe het in het algemeen gaat, op school, met sporten en wat je hobby’s zijn. Het kinderdiabetesteam bestaat uit verschillende mensen:

 

De kinderarts 

De kinderarts wilt graag weten hoe het met je gaat. 

We hebben vier kinderartsen in het diabetesteam, namelijk: Paul Ooijevaar, Annique van den Broek, Hester Havers en Anjali Kooter. 

De diabetesverpleegkundige

Een diabetesverpleegkundige weet alles van diabetes. Samen met de diabetesverpleegkundige ga je kijken hoe je het beste met je diabetes om kunt gaan en welke hulpmiddelen het beste bij jou passen.

We hebben vier diabetesverpleegkundige in het diabetesteam, namelijk: Els van de Bosch, Carla van de Voorde, Jessica Keijzer en Suzanne Oude Alink.

De psycholoog

Tijdens de polikliniek is er altijd een psycholoog aanwezig die jou en je ouders begeleidt. Zij bespreken hoe je op school en thuis omgaat met je diabetes. Vind je het lastig om diabetes te hebben? Samen kunnen jullie leren hier anders mee om te gaan.

In ons team hebben we Saskia van der Horst en Florien Gevaerts als psychologen. 

De diëtist

Als je diabetes hebt moet je rekening houden met de suikers (koolhydraten) die in je eten zitten. Als het nodig is, helpt de diëtiste jou hierbij.