KNO-dokter

Dit kan samen met of door je ouders (voor)gelezen worden.

Is er iets aan de hand met je keel, neus of oren dan ga je langs de KNO-afdeling. KNO is een afkorting voor je keel, neus en oren. De KNO-dokter kan je helpen als je bijvoorbeeld last heb van oorontstekingen of van je amandelen.

Je amandelen zorgen samen met andere delen in je lichaam om je lichaam gezond te houden. In je eten kunnen bijvoorbeeld bacteriën zitten. Je neus- en keelamandelen zijn een soort ‘schildwachters’. Zij houden de bacteriën tegen, zodat zij niet verder in je lichaam komen.

Trommelvliesbuisjes

Als je last hebt van een oorontsteking komt er veel vocht in je oor en daarom voel je de pijn in je oor. Vaak gaat een oorontsteking vanzelf over, maar als dit niet gebeurt krijg je kleine buisjes in je oor. De buisjes zorgen ervoor dat het vocht uit je oor gaat en dat je minder pijn hebt.

Keelamandelen

Als je last hebt van ontstoken amandelen zwellen ze op. Als je last hebt van ontstoken keelamandelen dan heb je pijn bij het slikken, ben je moe en heb je niet zoveel trek in eten. Als de medicijnen niet helpen tegen de ontsteking, dan kunnen de amandelen weggehaald worden.

Neusamandelen

Als je last hebt van een ontstoken neusamandel dan zwelt deze op en ben je vaker verkouden. Het kan ook zijn dat je neusamandel ontstoken is, omdat je al vaker een oorontsteking (oorpijn en slechthorendheid) hebt gehad. Als de medicijnen niet helpen tegen de ontsteking, dan kan je neusamandel weggehaald worden.

Operatie

Krijg je van de KNO-dokter te horen dat je geopereerd moet worden, kijk dan eens hier om te zien hoe zo’n dag eruit ziet.

Red de beer

Dokter Jasper is al jarenlang de baas van de knuffelafdeling van Alrijne Ziekenhuis. De laatste tijd liggen er erg veel zieke beren op deze afdeling. Dokter Jasper heeft niet genoeg tijd om alle beren te helpen. Daarom heeft hij jouw hulp nodig! Klik snel op het plaatje hieronder.